20 septembrie 2016, 17:15 Realitatea moldovenească views 3933
15 judecători au fost reținuți de CNA
20 septembrie 2016, 17:15 Realitatea moldovenească views 3933

15 judecători au fost reținuți de CNA

Curățenie generală în justiție. 15 judecători şi trei executori judecătoreşti au fost reținuți astăzi, în urma unor percheziții de amploare efectuate de procurorii anticorupție și ofițerii CNA. Descinderile au avut loc în dosare ce vizează fapte de corupţie.

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat că în cadrul urmăririi penale au fost vizate 20 de persoane.

"Acțiunile întreprinse împotriva judecătorilor, vreau să menționez că au fost efectuat cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii. În această dimineață, procurorul general a adresat o sesizare în acest sens către Consiliul Superior al Magistraturii și ei au autorizat o parte din sesizările adresate de către procurorul general", a spus șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Percheziţiile au fost efectuate la domiciliile și la birourile judecătorilor.

Analiștii politici susțin că operaţiunea de astăzi demonstrează faptul căguvernarea a pornit curățarea sistemului judecătoresc de corupție.

Experții mai susțin că această acțiune, ca amploare și impact, este una inedită atât pentru Moldova, dar și pentru alte state democratice din regiune.

Solicitat telefonic, analistul politic Vitalie Catană a declarat că aceste descinderi sunt un lucru de folos, pentru a scăpa de corupţia din sistemul judecătoresc.

"Despre corupţia din sistemul judecătoresc se ştie de mult. Percheziţiile au loc într-un context firesc. Mulţi judecători se arătau deranjaţi că din cauza unor judecători corupţi suferă întregul sistem judiciar. Este doar începutul în ceea ce ţine de curăţarea sistemului judecătoresc", a spus analistul politic Vitalie Catană.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

judecata , reținere , CNA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2277 locuitori

Săiţi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Săiţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2277 de oameni. Satul Săiți a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.