09 septembrie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4227
Încă 5 candidaţi la funcţia de preşedinte
09 septembrie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4227

Încă 5 candidaţi la funcţia de preşedinte

Joi alţi cinci candidaţi la funcţia de preşedinte al Moldovei au depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor întru susţinerea sa.

Documentele au fost depuse de preşedintele Partidului "Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz, şi Inna Popenco, desemnată de mişcarea social-politică "Ravnopravie", precum şi de către candidaţii independenţi Vadim Brînzan, Silvia Radu şi Anatol Plugaru.

În termen de trei zile de la recepţionarea actelor depuse, CEC va verifica corectitudinea acestora şi va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de iniţiativă. Dacă aceşti vor fi înregistraţi, numărul candidaţilor la funcţia de preşedinte va ajunge la 21 de persoane. Zece dintre aceştia sînt desemnaţi de partide politice, iar 11 din ei vor să se înscrie în cursa electorală în calitate de candidaţi independenţi. Vineri, 9 septembrie, se încheie perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de iniţiativă. Pînă la 29 septembrie grupurile trebuie să depună la CEC cel puţin 15 mii de semnături întru susţinerea candidaturilor sale.

Pînă în prezent listele de subscripţie la CEC au fost depuse de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Vineri planifică să prezinte listele cu semnături şi preşedintele Partidului Popular European, Iurie Leancă. În opinia analiştilor, aproximativ jumătate din candidaţi nu vor reuşi să adune numărul necesar de semnături în termenul stabilit.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

CEC , președinte , candidat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
898 locuitori

Lencăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lencăuți și Verejeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ocnița și la 221 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Satul Lencăuți a fost atestat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.