Arată noutățile începînd cu...

eye 2371 Vizualizări

Cum să salvezi o persoană în caz de înec (Foto, Video)


Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă campania de prevenire a înecurilor. În acest sens scafandrii Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au pregătit o lecție practică despre măsurile de salvare în caz de înec, realatează NOI.md.

Lecția a fost ținută duminică pe plaja de la Vadu lui Vodă, iar cei care s-au arătat interesați au fost oamenii care se odihneau. De această dată salvatorii au pus accent pe măsurile de salvare și scoatere din apă peroanelor care se îneacă, dar și pe mișcările corecte care trebuie întreprinse de un potențial salvator.

Oamenii de pe plajă s-au arătat interesați de lecția practică și au ascultat cu atenție toate îndrumările scafandrierilor. Mai mult, salvatorii au demonstrat cum corect se aruncă un colac de salvare ca acesta să poată ajunge la persoana care se îneacă.

Campania de prevenire a cazurilor de înec demarată de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale are scopul de a preveni tragediile în timpul scăldatului. Conform informațiilor operative de la începutul anului 2016 în Republica Moldova și-au pierdut viața în timpul scăldatului 85 de persoane, dintre care 14 minori.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Halahora de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Citeşte mai departe