04 august 2016, 15:47 Realitatea moldovenească views 4007
Mai mulți salvatori și pompieri au fost decorați
04 august 2016, 15:47 Realitatea moldovenească views 4007

Mai mulți salvatori și pompieri au fost decorați

Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) a decorat astăzi și a menționat cu diplome 11 pompieri și salvatori, care au participat la lichidarea consecințelor inundațiilor din luna iunie curent, informează MOLDPRES.

„În semn de recunoștință pentru exercitarea conștiincioasă a atribuțiilor de serviciu în timpul lichidării situațiilor excepționale, angajații SPCSE au fost decorați cu medalia „Cruce pentru Merit Clasa II" precum și cu diplome de gratitudine pentru munca pe care au depus-o la transportarea materialelor de construcție și la repararea acoperișurile caselor devastate de grindină. Unii dintre aceștia au primit și grade înainte de termen", se menționează într-un comunicat al SPCSE.

În luna iunie curent, mai multe localități de pe întreg teritoriul țării au fost afectate de ploi torențiale, însoțite de grindină și vînturi puternice. În urma condițiile meteo nefavorabile au fost distruse cîteva sute de hectare de culturi agricole, au fost inundate mai multe localități din raioanele de sud ale țării și au fost distruse mai multe case. Persoanele care au avut de suferit, au primit despăgubiri din partea statului.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

salvatori , pompieri , decoraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1503
Populația:
2885 locuitori

Roşu este un sat şi comună din raionul Cahul. Roşu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2885 de oameni. Satul Roșu a fost menționat documentar în anul 1503.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.