Arată noutățile începînd cu...

eye 2025 Vizualizări

Mai mulți salvatori și pompieri au fost decorați


Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) a decorat astăzi și a menționat cu diplome 11 pompieri și salvatori, care au participat la lichidarea consecințelor inundațiilor din luna iunie curent, informează MOLDPRES.

„În semn de recunoștință pentru exercitarea conștiincioasă a atribuțiilor de serviciu în timpul lichidării situațiilor excepționale, angajații SPCSE au fost decorați cu medalia „Cruce pentru Merit Clasa II" precum și cu diplome de gratitudine pentru munca pe care au depus-o la transportarea materialelor de construcție și la repararea acoperișurile caselor devastate de grindină. Unii dintre aceștia au primit și grade înainte de termen", se menționează într-un comunicat al SPCSE.

În luna iunie curent, mai multe localități de pe întreg teritoriul țării au fost afectate de ploi torențiale, însoțite de grindină și vînturi puternice. În urma condițiile meteo nefavorabile au fost distruse cîteva sute de hectare de culturi agricole, au fost inundate mai multe localități din raioanele de sud ale țării și au fost distruse mai multe case. Persoanele care au avut de suferit, au primit despăgubiri din partea statului.

Cuvinte cheie:

salvatori , pompieri , decoraţie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ialpug

Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Citeşte mai departe