27 iulie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4981
Fraudele bancare. Schemele de spălare a banilor (FOTO)
27 iulie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4981

Fraudele bancare. Schemele de spălare a banilor (FOTO)

Cinci companii afiliate lui Veaceslav Platon au contractat credite de sute de milioane de dolari. Banii au fost scoși prin intermediul unor companii offshore. Detaliile au fost oferite de către procurori.

Procurorii anticorupție au prezentat mai multe scheme în care explică modalitatea de spălarea de bani. Respectiv, sume de bani erau contractate de la anumite bănci, inclusiv de la Banca de Economii, de către companii din zona offshore. Potrivit procurorilor, beneficiar al schemelor frauduloase ar fi controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Creditele contractate de la Banca de Economii, în valoare de aproape un miliard de lei, au fost investite în active ale companiilor controlate de Platon. El este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani. Într-un caz acesta riscă până la 15 ani, iar în altul până la 10 ani de închisoare.

"Transferurile au fost făcute electronic de la acelaşi IP. Pentru obţinerea creditului de către aceşti cinci agenţi economici au fost puse în gaj acţiuni Moldinincombank, acţiuni ASITO, au fost puse în gaj anumite imobile de la BEM şi imobile din Federaţia Rusă, care presupunem că aparţin numitului căruia i s-a solicitat extrădarea. Creditele respective au fost contractate pentru o perioadă de patru ani: 2011 – 2015", a declarat şeful Procuaturii Anticorupţie, Viorel Morari.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

CNA , banca , bani , furt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2730 locuitori

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.