Arată noutățile începînd cu...

eye 2084 Vizualizări

Pericolul sporit de incendiu se va menține 4 zile


Începînd cu 12 iulie în Moldova este valabilă avertizarea privind pericolul excepțional de incendiu pe arii extinse.

Avertizarea este valabilă pînă la data de 16 iulie și este legată de creșterea bruscă a temperaturii aerului. Avertizarea a fost emisă de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), relatează NOI.md.

Salvatorii îndemnă oamenii să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată pe durata valabilității avertizării de pericol excepțional de incendiu clasa V. Reprezentanții SPCSE cheamă să se acorde o atenție susținută lanurilor cu cereale. Serviciul menționează că temperaturile ridicate sporesc riscul incendierii spicoaselor și miriștii.

Salvatorii au reamintit că, începînd cu 12 iulie, în cele mai mari orașe ale țării și-au reluat activitatea punctele de reabilitare, specialiștii cărora sînt gata să acorde asistență cetățenilor care suferă de pe urma caniculei.

Reamintim că meteorologii au emis la 11 iulie cod galben de caniculă. Recomandările Serviciului Hidrometeorologic de Stat vor fi valabile pînă la 15 iulie. Potrivit prognozelor, în aceste zile temperatura aerului ar putea ajunge pînă la 36 de grade.

Cuvinte cheie:

incendiu , pericol , salvatori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lărguţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
2780 locuitori

Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.

Citeşte mai departe