13 iulie 2016, 12:15 Realitatea moldovenească views 4439
ANRE a redus prețul plafon la benzină cu 2 la sută
13 iulie 2016, 12:15 Realitatea moldovenească views 4439

ANRE a redus prețul plafon la benzină cu 2 la sută

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețul plafon de comercializare a benzinei auto Premium-95 pentru perioada 13-26 iulie la nivel de 15.93 de bani pentru un litru, față de 16,11 lei în perioada precedentă.

Prețul plafon la motorină a crescut nesemnificativ, de la 14.00 lei per litru pînă la 14.03 lei, potrivit datelor publicate pe pagina oficială a ANRE.

Prețurile respective au fost stabilite de ANRE în conformitate cu prevederile noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, în vigoare din 13 mai 2016. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web pînă la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, pornind de la prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

Serviciul de presă al ANRE mai precizează că a fost modificat mecanismul de formare a prețurilor de comercializare a gazului lichefiat. După intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor la Legea privind piața produselor petroliere, operate la 17 iunie, preţurile de comercializare cu ridicata și cu amănuntul a gazului lichefiat vor fi stabilite de operatorii de pe piață după un alt mecanism, stabilit în Metodologia de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

benzina şi motorina , preţ , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
1369 locuitori

Vladimirovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Slobozia și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 1369 de oameni în anul 2004. Satul Vladimirovca a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.