12 iulie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 4958
Prizonierii moldoveni ai talibanilor: nicio știre de 8 luni
12 iulie 2016, 15:30 Realitatea moldovenească views 4958

Prizonierii moldoveni ai talibanilor: nicio știre de 8 luni

Autoritățile țării nu dispun de informații despre cei doi membri moldoveni ai echipajului elicopterului „Mi-17", care au fost luați prizonieri de către talibani în noiembrie 2015.

Despre soarta celor doi conaționali a fost întrebat astăzi, în cadrul unui briefing, ministrul Apărării, Anatol Șalaru. Oficialul a răspuns mperturbabil că „acest incident nu se află în competența instituției pe care o conduce". Șalaru a sugerat să se adreseze în structurile abilitate.
Surse din cadrul Ministerului afacerilor Externe și Integrării Europene, la care face referire „Bloknot-Moldova", au precizat că nu cunosc nimic despre soarta lui Ionel Groza și Mihail Crig, care se aflau la bordul elicopterului capturat de talibani. Sursele citate au confirmat că cetățenii Moldovei încă rămîn în prizonierat.

Elicopterul „Mi-17", care efectua cursa Mazār-e Šarif - Camp Shahin-Maimen în Afganistan, a aterizat forțat la 24 noiembrie 2015. La bord se aflau 21 de persoane, inclusiv trei originari din Moldova – membri ai echipajului. După aterizarea forțată, elicopterul a fost atacat de paramilitari ai mișcării radicale „Taliban", care i-au luat prizonieri pe toți cei aflați în elicopter. Elicopterul era în misiunea civilă a ONU în Afganistan. Ulterior s-a confirmat informația despre faptul că cetățeanul moldovean Oleg Groza a fost împușcat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

prizonieri , elicopter , Afganistan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1562
Populația:
8765 locuitori
Logo

Briceni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Briceni. Amplasat în valea formată de rîuleţele Lopatnic şi Vilia, la frontieră cu Ucraina, oraşul Briceni este situat la o distanţă de 230 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8765 de oameni. Prima atestare a localităţii Briceni datează din anul 1562, la acea dată fiind un mic sătuc cu numele Adicăuţi din ţinutul Hotin, pe care Despot vodă îl dăruia lui Vartic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.