27 iunie 2016, 17:00 Realitatea moldovenească views 4198
Președinția CEC va fi preluată de o femeie
27 iunie 2016, 17:00 Realitatea moldovenească views 4198

Președinția CEC va fi preluată de o femeie

Alina Rusu este noul președinte al Comisiei Electorale Centrale.

Decizia a fost luată prin vot secret de noii membri ai instituției, în cadrul ședinței astăzi, notează Noi.md.

În favoarea acestei candidaturi s-au pronunțat șase membri CEC. Printre candidaturile propuse pentru funcția de președinte s-au mai regăsit Vladimir Șarban, Sergiu Gurduza și Maxim Lebedinschi. Sergiu Gurduza a refuzat să voteze, argumentînd că procedura de vot a avut loc cu încălcări. Acesta a mai propus ca votul să fie amînat pînă cînd vor fi făcute publice avizele emise de Serviciului de Informații și Securitate în privința fiecărui membru.

„Este necesar să cunoaștem atît noi, cît și societatea rezultatele acestor verificări. În condițiile în care, în curînd începe campanile electorală ar fi bine să alegem o conducere obiectivă, imparțială și profesionistă", a notat Gurduza.

„Avizele SIS sînt toate pozitive, dar cred că ar trebui Parlamentului să le publice, pentru a spulbera speculațiile în acest sens", a spus în replică fostul președinte CEC Iurie Ciocan.

Precizăm că în noua componență a CEC se regăsesc trei actuali membri ai Comisiei – Iurie Ciocan, Andrei Volentir, Vasile Gafton. Printre noii membri se numără Veaceslav Agrigoroae, propus de PD, Rodica Ciubotaru, propusă de PL, Sergiu Gurduza – de PLDM, Maxim Lebedinschi, înaintat de PSRM, și Alina Russu din partea PCRM. Cel de-al nouălea membru, Vladimir Șarban, fost desemnat de Nicolae Timofti. Toți membrii care au fost membri de partid și-au autosuspendat această calitate.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2250 locuitori

Hristovaia este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Hristovaia alcătuia 2250 de oameni în anul 2011. Satul Hristovaia a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.