15 iunie 2016, 12:36 Realitatea moldovenească views 4949
Mai multe staţii PECO au majorat preţurile la carburanţi
15 iunie 2016, 12:36 Realitatea moldovenească views 4949

Mai multe staţii PECO au majorat preţurile la carburanţi

Mai multe staţii PECO au afişat preţuri mai mari pentru carburanţi după ce Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a majorat marţi, 14 iunie, plafonul pentru comercializare cu amănuntul. Astfel, pentru un litru de benzină şi gaz lichefiat preţurile sunt, în medie cu 10 bani mai mari, iar pentru motorină – cu aproximativ 50 de bani.

Pentru următoarele două săptămâni ANRE a stabilit plafonul de 16,25 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu patru bani mai mult decît a fost stabilit în ultimele două săptămîni. Pentru un litru de motorină – 14,35 lei, cu 52 de bani mai mult decât anterior, iar pentru gazul lichefiat – 7,29 lei, cu nouă bani mai mult.

Ofiţerul de presă al ANRE, Anatol Barbei, a declarat pentru IPN că plafonul la motorină a fost majorat atît de mult ca urmare a creşterii cotaţiilor Platts pe piaţa internaţională. Potrivit lui, ANRE va monitoriza preţurile de la benzinării pentru a verifica dacă acestea nu au depăşit plafonul stabilit.

ANRE îndeamnă cetăţenii să semnalizeze cazurile în care staţiile PECO afişează preţuri mai mari decît preţurile plafon. Aceştia pot semnala cazurile la linia verde: +373 800 10 800 sau la adresa electronică anre@anre.md.

Preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei şi a gazului lichefiat sunt stabilite conform noii metodologii ANRE – o dată la 14 zile calendaristice.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

preţ , combustibil , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2038 locuitori

Micleuşeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Huzun și Micleuşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Micleuşeni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.