31 mai 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 4294
ANRE: Majorare a preţurilor la produse petroliere a fost ilegală
31 mai 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 4294

ANRE: Majorare a preţurilor la produse petroliere a fost ilegală

Ultima majorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere în Moldova a fost ilegală, iar 27 de companii au încălcat metodologia de formare şi aplicare a preţurilor la benzină şi motorină.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, la care, printre altele, a fost examinată chestiunea privind legalitatea ultimii majorări a preţurilor la combustibil, relatează NOI.md.

S-a specificat că, începînd cu 23 mai, numeroşi operatori de pe piaţa produselor petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină cu abateri de la normele în vigoare. Totodată, preţul benzinei a sporit în medie cu 60 de bani per un litru – aproximativ pînă la 15,69 de lei, iar preţul motorinei – cu 1 leu, pînă la 14,04 lei per un litru.

Această majorare a fost efectuată cu încălcarea Legii privind piaţa produselor petroliere şi Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere aprobată prin hotărîrea Consiliului de Administraţie al ANRE din 31 martie 2016.

Printre companiile care au încălcat Metodologia formării şi aplicării preţurilor la benzină şi motorină au fost anunţaţi marii operatori, inclusiv Tirex-Petrol, Lukoil, Rompetrol Moldova, Petrom etc.

Potrivit hotărîrii Consiliului de Administraţie al ANRE, tuturor companiilor care au majorat ilegal preţurile la produsele petroliere li s-a dispus să înlăture abaterile comise. În caz contrar ele riscă sancţiuni, inclusiv suspendarea temporară sau retragerea licenţei.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

petrol , preţ , ANRE

Comentarii

 (1)
  • #1 tamara Răspunde Citează selecţia
    можно подумать, что это они нарушили первый раз данный  Закон. Следующий  раз  Админсовет  НАРЭ опять им укажет на нарушения и так до бесконечности. Значит Закон не продуман хорошо, раз есть лазейки. хозяева этих заправок наживаются на копейках, а автовладельцам кто выплатит компенсацию за данное нарушение?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.