10 aprilie 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 5235
Parlamentul a adoptat încă o lege privind sistemul financiar-bancar
10 aprilie 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 5235

Parlamentul a adoptat încă o lege privind sistemul financiar-bancar

Un proiect de lege destinat lărgirii competenţelor Băncii Naţionale şi ale Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare a fost adoptat în lectură finală în şedinţa de vineri, 8 aprilie, a Parlamentului, transmite IPN.

Legea adoptată prevede că actele normative emise de Banca Naţională a Moldovei nu se supun expertizei juridice a Ministerului Justiţiei. Totodată, Banca Naţională, membrii organelor de conducere şi personalul acesteia nu răspund contravenţional sau civil pentru actele sau faptele îndeplinite în exercitarea atribuţiilor, cu excepţia cazurilor în care instanţele judecătoreşti constată rea-credinţă sau neglijenţă.

Comisia Naţională, membrii organelor de conducere ale Comisiei Naţionale şi personalul acesteia la fel nu răspund contravenţional sau civil pentru actele sau faptele îndeplinite.

Legea prevede apariţia depozitarului central unic, care este persoana juridică, constituită de Banca Naţională a Moldovei. Partajarea competenţelor de reglementare, supraveghere şi control ale depozitarului central între Comisia Naţională şi Banca Naţională a Moldovei va fi determinată prin reglementări comune ale acestora.

Legea, iniţial, a fost votată de 50 de deputaţi fiind astfel respinsă. Ulterior, procedura de vot a vot anulată şi repetată, acumulându-se 52 de voturi.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

BNM , lege , parlament

Comentarii

 (1)
  • #1 apk Răspunde Citează selecţia
    То есть, если в банк пришло с проверкой стадо тупых баранов с корочками от БНМ и своими действиями они парализовали работу банка, то никто за это не отвечает. У них же не было злого умысла. Они просто бараны с корочками. Так? Ну, ну.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.