06 aprilie 2016, 16:40 Realitatea moldovenească views 4379
Candu: Am pregătit un proiect privind excluderea imunității deputaților
06 aprilie 2016, 16:40 Realitatea moldovenească views 4379

Candu: Am pregătit un proiect privind excluderea imunității deputaților

Majoritatea parlamentară pregătește un proiect de modificare a Constituției, care vizează excluderea imunității parlamentare.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în urma ședinței Biroului Permanent. Potrivit lui Candu, la ora actuală, sînt colectate semnăturile necesare în vederea modificării Constituției, pe cale parlamentară. Proiectul urmează a fi depus spre avizare la Curtea Constituțională.

„Chiar dacă există decizia argumentată a CEC de a nu permite organizarea unui referendum, unele subiecte care au fost discutate și pentru care s-au colectat semnături se referă și la imunitatea parlamentară. Luînd în considerare voința celor 400 de mii de cetățeni și imposibilitatea, sub aspect juridic, de a organiza referendumului, majoritatea parlamentară este conștientă de importanța acestui subiect. Astăzi am inițiat proiectul de modificare a Constituției, în parte ce ține de excluderea totală a imunității deputaților" , a specificat Candu.

Precizăm că una din problemele ce urmau a fi supuse referendumului inițiat de platforma „DA" se referea inclusiv la anularea imunității parlamentare. Comisia Electorală Centrală a respins săptămîna trecută inițiativa, argumendînd că nu au fost respectate condițiile de colectare a semnăturilor.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , imunitatea , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.