17 martie 2016, 11:32 Realitatea moldovenească views 5149
Apel public către prim-ministrul: „Cerem publicarea rezultatelor recensămîntului”
17 martie 2016, 11:32 Realitatea moldovenească views 5149

Apel public către prim-ministrul: „Cerem publicarea rezultatelor recensămîntului”

Mai multe asociaţii non profit din ţară au lansat astăzi un apel public către prim-ministru Republicii Moldova, în care cer să fie făcute publice rezultatele recensământului din 2014.

Ei consideră că că perioada de timp de peste un an şi 10 luni este excesiv de mare şi nu justifică inacţiunile Biroului Naţional de Statistică privind publicarea rezultatelor recensământului.

"Considerăm că rezultatele recensămintelor sunt extrem de importante pentru asigurarea şi controlul legalităţii unor astfel de exerciţii democratice precum plebiscitele şi alegerile, evaluarea riscurilor privind securitatea naţională etc. În acest context, cerem Guvernului Republicii Moldova să urgenteze prezentarea publicului larg a rezultatelor Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din Republica Moldova din 2014." se mai arată în apelul semnat de: ADEPT, Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltare Durabilă, Asociaţia Femeilor Profesioniste şi de Afaceri, Asociatia Micului Business, Asociaţia Politici Externe, Asociaţia Presei Independente, Centrul Naţional al Romilor, Centrul Naţional de Mediu, Centrul de Resurse Juridice, Centru de Resurse DIALOG-Pro, Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova, Fundaţia Est Europeană, IDIS Viitorul, Institutul Politici Publice, Mişcarea Ecologicăa din Moldova, Platforma Naţională de Mediu şi Sănătate, Promo-Lex REC Moldova, TERRA 1530, Transparency International – Moldova

Ultimul recensământ al populaţiei din ţara noastră înainte de 2014, a fost realizat în 2004. Republica Moldova este prima ţară din spaţiul ex-sovietic care realizează un asemenea recensământ în cadrul căruia se va număra nu doar populaţia, ci şi locuinţele, aşa cum se face şi în Uniunea Europeană.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

recensamint , prim-ministru , apel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.