11 martie 2016, 10:17 Realitatea moldovenească views 7111
Cum se pregătește Moldova de primirea refugiaților din Orientul Apropiat
11 martie 2016, 10:17 Realitatea moldovenească views 7111

Cum se pregătește Moldova de primirea refugiaților din Orientul Apropiat

Șeful Biroului pentru Migrație și Azil Olga Poalelungi consideră că în privinţa migranții din Orientul Apropiat trebuie să acționăm în funcţie de situație.

În contextul în care multe state din Europa își închid hotarele cu vecinii lor de la sud pentru a evita creșterea fluxului de migranți din Orientul Apropiat, șeful Biroului Național pentru Migrație și Azil al MAI al RM, Olga Poalelungi, nu exclude că o parte din refugiați vor încerca să ajungă în Europa prin țaranoastră.

"Situația migrațională din UE este cu adevărat critică. Este posibil că măsurile de protecție a hotarelor pe care le iau țările europene vor determina migranții să se orienteze spre Moldova și spre Ucraina. Deși, cred, acest lucru nu va avea aceeaşi amploarea ca în țările din regiunii Europei de sud", a menţionat Poalelungi.

Potrivit acesteia, Moldova nu exclude aceste riscuri și se pregăteşte de o posibilă necesitate de a rezolva asemenea probleme.

La întrebarea dacă sînt prevăzute în bugetul de stat mijloace suplimentare pentru amplasarea și alimentarea provizorie a refugiaților, Poalelungi a răspuns că "vom reieși din situația care va apărea".

Mai trebuie să adăogim că problema interacțiunii dintre UE cu alte state în chestiunea migranților este una destul de amplă. Dar un singur lucru este deja clar — joi, reprezentantul Comisiei Europene pentru Migrație și Afaceri Interne Natasha Berto, a declarat că Comisia Europeană nu planifică să încheie cu Rusia nici un fel de acord în ceea ce privește problema migranților.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1761
Populația:
1851 locuitori

Molovata Nouă este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molovata Nouă și Roghi. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1851 de oameni. Satul Molovata Nouă a fost menționat documentar în anul 1761.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.