20 ianuarie 2016, 15:47 Realitatea moldovenească views 6579
Programul de guvernare al Cabinetului Filip care va fi prezentat în Parlament (Doc)
20 ianuarie 2016, 15:47 Realitatea moldovenească views 6579

Programul de guvernare al Cabinetului Filip care va fi prezentat în Parlament (Doc)

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a prezentat astăzi Parlamentului programul de guvernare și lista cu membrii viitorului Cabinet, urmând ca, astăzi, la ora 16:00 Parlamentul să organizeze ședința de învestire a Guvernului.

Una dintre prioritățile de bază ale procesului de guvernare este „reintegrarea țării".

„Soluția politică a conflictului va fi corelată cu obiectivul de integrare europeană a țării. Reglementarea definitivă a conflictului trebuie să asigure caracterul viabil, democratic, independent și suveran al statului reunificat", se arată în Programul de guvernare.

Pe termen scurt, preocupările majore ale Guvernului Filip sunt orientate spre înlăturarea riscurilor la adresa securității interne și externe a statului, spre stabilizarea sectorului bancar, spre sancționarea și combaterea fraudelor financiare, spre asigurarea unui echilibru între consolidarea fiscală sustenabilă și impulsionarea dezvoltării economice, precum și spre protejarea veniturilor cetățenilor.

Pe termen mediu, prioritățile Guvernului includ sporirea bunăstării cetățeanului prin asigurarea unei creșteri economice incluzive și susținerea grupurilor vulnerabile ale societății, combaterea corupției, reformarea justiției și a instituțiilor de drept, care să garanteze supremația legii, reintegrarea țării, asigurarea accesului la educație și sănătate de calitate, sporirea calității serviciilor prestate cetățenilor, reducerea costurilor administrative și a decalajelor de dezvoltare între regiuni, precum și asigurarea securității economice, financiare și energetice a țării.

„Scopul final al actului de guvernare este un stat puternic, care să servească poporul. Un stat cu instituții corecte și drepte, care acționează în baza principiului transparenței și eficienței. Un stat unde funcționează legea, unde instituțiile de drept sînt depolitizate, unde justiția se face în interesul cetățeanului, iar banul public este cheltuit în interesul public. Un stat în care corupția și crima sînt efectiv combătute, iar prioritare sînt respectul pentru drepturile și libertățile omului, refacerea spiritului comunitar și întărirea solidarității. Pentru a reuși în acest angajament, vom apela la resurse profesionale", se arată în Programul de guvernare.

Program Guvern 20.01.2016

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

program , guvern , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.