15 ianuarie 2016, 17:35 Realitatea moldovenească views 6539
Pavel Filip, desemnat de Timofti candidat la funcţia de premier
15 ianuarie 2016, 17:35 Realitatea moldovenească views 6539

Pavel Filip, desemnat de Timofti candidat la funcţia de premier

Democratul Pavel Filip a fost desemnat candidat la funcţia de premier. Preşedintele ţării a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie.

Amintim că majoritatea parlamentară a confirmat astăzi prin 55 de semnături susţinerea candidaturii lui Pavel Filip la şefia Guvernului. Documentul a fost depus la Preşedinţie.

Pavel Filip este inginer de profesie şi a venit în politică în 2011, când prin decret prezidenţial este numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei. Doi ani mai târziu este reconfirmat pentru acest portofoliu. Pavel Filip s-a evidenţiat şi prin elaborarea Strategiei Moldova Digitală 2020.

Prin Strategia Moldova Digitală 2020, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi-a propus să dezvolte societatea informaţională modernă şi sectorul Tehnologiilor Informaţionale din Moldova. Efortul lui Pavel Filip a fost recunoscut la Geneva unde a fost decorat cu medalia Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Până să ajungă în Guvern, timp de trei ani s-a aflat la cârma Societăţii pe Acţiuni "TUTUN-CTC". Experienţa de manager o acumulase încă în perioada 2001-2008 când a condus Societatea pe Acţiuni "Bucuria". În fotoliul de director a ajuns însă după ce timp de zece ani a activat în calitate de şef de secţie, inginer-şef şi drector general adjunct pentru probleme de producţie şi tehnologie în cadrul aceleiaşi companii.

Pavel Filip şi-a făcut studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, în acea perioadă Institutul Politehnic din Chişinău. iar ulterior a obţinut diploma Institutului Internaţional de Management.

Politicianul este căsătorit şi are doi copii.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

candidat , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
377 locuitori

Mincenii de Jos este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mincenii de Jos și Mincenii de Sus. Satul Mincenii de Jos este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Minceni a fost atestat documentar la 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.