Arată noutățile începînd cu...

eye 4246 Vizualizări

Noi prevederi legislative ce vizează pensionarii


Persoanelor ajunse la vârsta de pensionare, dar care din anumite motive nu deţin actele care ar demonstra vechimea în muncă şi arhiva angajatorului a fost pierdută, li se va calcula cuantumul pensiei în baza salariului mediu al lucrătorului de aceeaşi profesie. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament în prima lectură.

Modificarea introdusă de legislativ se referă la persoanele care din anumite motive cum ar fi incendiu, inundaţii, conflict armat, pierdere sau distrugere nu deţin documente confirmative cu privire la venitul asigurat pentru întreaga perioadă de activitate.

Prin acelaşi proiect de lege s-a decis de a majora de la 15 la 30 de zile termenul de emitere a deciziei privind acordarea sau respingerea cererii de acordare a pensiei. Acum legislaţia prevede examinarea cererii de pensionare în 15 zile şi dreptul de a aduce acte suplimentare în 30 de zile, ceea ce crea complicaţii la stabilirea cuantumului pensiei.

Cuvinte cheie:

lege , proiect , munca , pensionarii , pensie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boldureşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1426
Populația:
3350 locuitori

Boldureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Boldureşti, Chilişoaia și Băcşeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3350 de oameni. Satul Boldurești a fost menționat documentar în anul 1426.

Citeşte mai departe