Arată noutățile începînd cu...

eye 3767 Vizualizări

Noi prevederi legislative ce vizează pensionarii


Persoanelor ajunse la vârsta de pensionare, dar care din anumite motive nu deţin actele care ar demonstra vechimea în muncă şi arhiva angajatorului a fost pierdută, li se va calcula cuantumul pensiei în baza salariului mediu al lucrătorului de aceeaşi profesie. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament în prima lectură.

Modificarea introdusă de legislativ se referă la persoanele care din anumite motive cum ar fi incendiu, inundaţii, conflict armat, pierdere sau distrugere nu deţin documente confirmative cu privire la venitul asigurat pentru întreaga perioadă de activitate.

Prin acelaşi proiect de lege s-a decis de a majora de la 15 la 30 de zile termenul de emitere a deciziei privind acordarea sau respingerea cererii de acordare a pensiei. Acum legislaţia prevede examinarea cererii de pensionare în 15 zile şi dreptul de a aduce acte suplimentare în 30 de zile, ceea ce crea complicaţii la stabilirea cuantumului pensiei.

Cuvinte cheie:

lege , proiect , munca , pensionarii , pensie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Citeşte mai departe