11 decembrie 2015, 16:35 Realitatea moldovenească views 7366
A fost solicitată asistența Rusiei în cazul ostatecilor moldoveni din Afganistan?
11 decembrie 2015, 16:35 Realitatea moldovenească views 7366

A fost solicitată asistența Rusiei în cazul ostatecilor moldoveni din Afganistan?

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu confirmă, dar nici nu infirmă faptul decesului cetățeanului Moldovei în Afganistan. Este vorba despre unul dintre cei trei piloți moldoveni ai elicopterului Mi-17, care a aterizat forțat la 24 noiembrie, transmite NOI.md.

Autoritățile nu vor să le facă rău ostatecilor moldoveni, care se află în Afganistan. Prin aceasta se explică nedorința de a împărtăși opiniei publice informația despre situația curentă privind ostatecii. La serviciul de presă al MAEIE corespondentului NOI.md i s-a comunicat că toată informația, de care dispune structura, a fost anunțată sîmbăta trecută în cadrul ședinței extraordinare a Guvernului. De asemenea nu se știe, dacă paramilitarii au făcut legătură cu autoritățile RM privind solicitarea răscumpărării.

Guvernul s-a adresat mass-media să nu insiste asupra detaliilor în acest caz. „Dacă vă doare sufletul pentru compatrioții noștri, trebuie să înțelegeți și să nu cereți mai mult, decît vă putem comunica", - a declarat premierul interimar Gheorghe Brega. Secretarul general al MAEIE Anatol Vangheli a menționat, la rîndul său, că structura conlucrează susținut cu organismele internaționale, care contribuie la eliberarea ostatecilor din prizonierat.

Informația despre decesul unuia dintre ostateci nu este confirmată nu numai de Guvern, dar nici de compania „Valan", căreia îi aparține elicopterul. În cadrul companiei recunosc că datele apărute în presă despre moartea pilotului moldovean pot fi eronate. Ne promit să relateze mai amănunțit despre situație numai după ce vor dispune de toată informația veridică.

Elicopterul Mi-17, care efectua cursa Mazari-Sharif-Camp Shahin-Maimen în Afganistan, a aterizat forțat la 24 noiembrie. La bord se aflau 21 de persoane, inclusiv trei originari din Moldova – membri ai echipajului. După aterizarea extraordinară elicopterul a fost atacat de paramilitari ai mișcării radicale „Taliban", care i-au luat prizonieri pe toți cei aflați în elicopter. Elicopterul era în misiunea civilă a ONU în Afganistan. Proprietară a elicopterului Mi-17 este compania „Valan", asigurator – „Acord Grup".

A fost solicitată oare asistența structurilor ruse în cazul ostatecilor moldoveni?

 

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Afganistan , elicopter , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.