03 decembrie 2015, 14:17 Realitatea moldovenească views 5813
Timofti a promulgat legea prin care a fost anulat
03 decembrie 2015, 14:17 Realitatea moldovenească views 5813

Timofti a promulgat legea prin care a fost anulat "amendamentul Furdui"

Președintele Nicolae Timofti a promulgat legea prin care a fost anulat "amendamentul Furdui". Astfel, din ziua în care legea va fi publicată în Monitorul Oficial, ANRE are la dispoziție 15 zile ca să reducă tariful la gaze pentru consumatorul final.

Amintim că amendamentul privind includerea în tarif a taxei pentru tranzit a fost propus în 2004 de fostul parlamentar PLDM Simion Furdui. Potrivit experţilor din domeniu, din cauza acestei iniţiative, moldovenii sunt nevoiţi să achite un preţ mai mare pentru gaze.

Un simplu calcul arată că, zilnic, consumatorii plătesc suplimentar câte 800 de mii de lei pentru a acoperi cheltuielile de transportare a gazelor spre unele ţări din Europa.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Timofti , lege , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.