Arată noutățile începînd cu...

eye 3061 Vizualizări

Timofti a promulgat legea prin care a fost anulat "amendamentul Furdui"


Președintele Nicolae Timofti a promulgat legea prin care a fost anulat "amendamentul Furdui". Astfel, din ziua în care legea va fi publicată în Monitorul Oficial, ANRE are la dispoziție 15 zile ca să reducă tariful la gaze pentru consumatorul final.

Amintim că amendamentul privind includerea în tarif a taxei pentru tranzit a fost propus în 2004 de fostul parlamentar PLDM Simion Furdui. Potrivit experţilor din domeniu, din cauza acestei iniţiative, moldovenii sunt nevoiţi să achite un preţ mai mare pentru gaze.

Un simplu calcul arată că, zilnic, consumatorii plătesc suplimentar câte 800 de mii de lei pentru a acoperi cheltuielile de transportare a gazelor spre unele ţări din Europa.

Cuvinte cheie:

Nicolae Timofti , lege , gaz

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul-Raşcov

Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
1648 locuitori

Vadul-Raşcov este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vadul-Rașcov și Socola. Amplasat pe cursul superior al Nistrului satul Vadul-Raşcov se află la o distanță de 23 km de orașul Șoldănești și la 104 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Vadul-Raşcov a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447.

Citeşte mai departe