01 decembrie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 7653
Timofti la Paris: Moldova promovează principiile dezvoltării durabile
01 decembrie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 7653

Timofti la Paris: Moldova promovează principiile dezvoltării durabile

Republica Moldova promovează principiile dezvoltării durabile şi contribuie activ la atingerea obiectivelor Convenţiei-cadru privind schimbările climatice. Despre aceasta a vorbit preşedintele Nicolae Timofti, care a participat luni, 30 noiembrie, la Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, ce se desfăşoară în capitala Republicii Franceze, Paris.

„Guvernul moldovean a stabilit obiective naţionale în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în sectoare cheie precum transportul, agricultura, industria şi managementul deşeurilor. Până în anul 2020 ar urma să fie redus în proporţie de 20% consumul de energie, iar 20% din energia consumată să fie produsă din surse regenerabile", a declarat preşedintele Timofti, citat într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Şeful statului a mai spus că angajamentele ţării pentru acest domeniu sunt expuse în textul Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, aflat în stadiu de implementare şi asupra căruia „ne vom concentra în mod sporit după depăşirea crizei politice pe care o traversăm în prezent".

În debutul discursului său, şeful statului a adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la Paris. „Prezenţa noastră la Paris este dovada solidarităţii cu poporul francez şi cu victimele atacurilor teroriste din 13 noiembrie", a spus preşedintele.

În cursul vizitei sale în Republica Franceză, Nicolae Timofti a avut un şir discuţii informale cu şefi de stat şi de guvern, făcând schimburi de opinii cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, preşedintele Albaniei, Bujar Nishani, prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, şi prim-ministrul Estoniei, Taavi Roivas. De asemenea, preşedintele a avut o întrevedere oficială cu omologul său sârb, Tomislav Nikolić, cu care a convorbit despre relaţiile bilaterale.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.