Arată noutățile începînd cu...

eye 3559 Vizualizări

Prim-ministrul interimar cere modificarea regimului fiscal în privința cazinourilor


Premierul interimar Gheorghe Brega a semnat ieri, 27 noiembrie a.c., o dispoziţie prin care cere Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei și Ministerului Justiţiei să propună modificări a cadrului normativ și prevederilor legale pentru ajustarea regimului fiscal, aplicat cazinourilor și altor unități de agrement, conform recomandărilor Curții de Conturi, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Subiectul facilităţilor aplicate cazinourilor a fost discutat în şedinţa operativă care a avut loc luni, 23 noiembrie a.c., Prim-ministrul interimar cerînd de la vicepremierul Stephane Bride, ministrul în exercițiu al Economiei, o notă informativă despre concluziile făcute publice recent de Curtea de Conturi.

În răspunsul Ministerului Economiei se menţionează, printre altele, că supravegherea şi controlul asupra desfăşurării jocurilor de noroc se efectuează de către Ministerul Finanţelor şi Camera de Licenţiere, iar Serviciul Fiscal de Stat exercită funcţia de monitorizare a operaţiunilor fiscale în domeniul dat. Totodată, Ministerul Economiei a mai precizat că "TVA nu se aplică la serviciile legate de jocurile de noroc prestate de către subiecţii care desfăşoară activitate de întreprinzător în sfera jocurilor de noroc, inclusiv cu folosirea jocurilor automate", scutirile indicate fiind aplicate din 1 iulie 1998.

Cuvinte cheie:

impozit , prim-ministru , lege , casino

Localităţile Moldovei şi diasporei

Duduleşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Citeşte mai departe