Arată noutățile începînd cu...

eye 2794 Vizualizări

Prim-ministrul interimar cere modificarea regimului fiscal în privința cazinourilor


Premierul interimar Gheorghe Brega a semnat ieri, 27 noiembrie a.c., o dispoziţie prin care cere Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei și Ministerului Justiţiei să propună modificări a cadrului normativ și prevederilor legale pentru ajustarea regimului fiscal, aplicat cazinourilor și altor unități de agrement, conform recomandărilor Curții de Conturi, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Subiectul facilităţilor aplicate cazinourilor a fost discutat în şedinţa operativă care a avut loc luni, 23 noiembrie a.c., Prim-ministrul interimar cerînd de la vicepremierul Stephane Bride, ministrul în exercițiu al Economiei, o notă informativă despre concluziile făcute publice recent de Curtea de Conturi.

În răspunsul Ministerului Economiei se menţionează, printre altele, că supravegherea şi controlul asupra desfăşurării jocurilor de noroc se efectuează de către Ministerul Finanţelor şi Camera de Licenţiere, iar Serviciul Fiscal de Stat exercită funcţia de monitorizare a operaţiunilor fiscale în domeniul dat. Totodată, Ministerul Economiei a mai precizat că "TVA nu se aplică la serviciile legate de jocurile de noroc prestate de către subiecţii care desfăşoară activitate de întreprinzător în sfera jocurilor de noroc, inclusiv cu folosirea jocurilor automate", scutirile indicate fiind aplicate din 1 iulie 1998.

Cuvinte cheie:

impozit , prim-ministru , lege , casino

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lenin

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Citeşte mai departe