25 noiembrie 2015, 09:29 Realitatea moldovenească views 6182
„Amendamentul Furdui” privind gazele naturale a fost adoptat fără avizul pozitiv al comisiei
25 noiembrie 2015, 09:29 Realitatea moldovenească views 6182

„Amendamentul Furdui” privind gazele naturale a fost adoptat fără avizul pozitiv al comisiei

Amendamentul la legea privind gazele naturale, propusă anul trecut de deputatul Simion Furdui, a fost aprobat de Parlament fără avizul pozitiv al comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe. Despre aceasta vorbesc documentele cu care s-a familiarizat corespondentul „INFOTAG" după anularea amendamentului la şedinţa de vineri a Parlamentului.

Conform informaţiei prezentate în Parlament de deputatul liberal democrat Ştefan Creangă, înainte de aprobarea amendamentului în Parlament, proiectul de lege „a fost aprobat în unanimitate la şedinţa comisiei parlamentare". Acesta a acuzat de aprobarea amendamentului deputaţii din opoziţie, deşi proiectul de lege a fost aprobat în Parlament cu voturile deputaţilor din majoritatea parlamentară.

La examinarea documentelor, inclusiv a stenogramei şedinţei comisiei şi raportului comisiei, s-a stabilit că acest amendament a fost susţinut de doar cinci deputaţi din 13. Astfel, comisia nu a luat o decizie, iar proiectul de lege a fost examinat de Parlament fără avizul preliminar al comisiei.

Parlamentul a aprobat amendamentul în iulie 2014 cu voturile a 51 de deputaţi din coaliţia de guvernare, formată din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal. Deputaţii din PCRM şi PSRM nu au participat la vot.

Conform „amendamentului Furdui" la Legea cu privire la gazele naturale, statul achita costul „transportării internaţional a gazelor naturale în regim de tranzit". În opinia experţilor, acest amendament a condus la majorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali cu 3-5%. Amendamentul a fost anulat la şedinţa de vineri a Parlamentului.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

parlament , gaz , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.