19 octombrie 2015, 17:08 Realitatea moldovenească views 6650
Chirtoca: E timpul ca liberalii să respecte poporul moldovenesc
19 octombrie 2015, 17:08 Realitatea moldovenească views 6650

Chirtoca: E timpul ca liberalii să respecte poporul moldovenesc

Săptămîna aceasta urmează să fie anunțate rezultatele concursului privind selectarea companiei care va furniza 100 de autobuze la mîna a doua, pe care Întreprinderea Municipală „Parcul Urban de Autobuze" intenționează să le ia în arendă sau leasing. Însă Consiliul Municipal Chișinău (CMC) nici nu a examinat această chestiune, în pofida faptului că asemenea investiții din bugetul municipal trebuie coordonate cu CMC.

În opinia președintelui fracțiunii comuniștilor și a celor fără de partid din CMC, Vasilii Chirtoca, în capitală chiar este nevoie de înlocuit parcul de autobuze. Numai că trebuie procurate doar autobuze noi, din două motive de bază.

„În primul rînd, transportul nou este mult mai ecologic și va permite economisirea combustibilului. În al doilea rînd, trebuie în sfîrșit să ne respectăm pe sine și poporul – locuitorii municipiului. De ce oamenii noștri nu pot călători cu autobuze noi, confortabile, mulțumindu-se cu ceea de ce au obosit europenii, chinezii sau coreenii? E timpul ca liberalii să respecte poporul moldovenesc prin fapte, nu doar prin vorbe", consideră Vasilii Chirtoca.

În opinia consilierului municipal, în acest scop pot fi găsite mijloace de finanțare. „Primăria a contractat credite pentru proiecte mai puțin prioritare decît cele din domeniul transportului, de aceea aceste proiecte ar trebui revizuite, de strămutat termenele și de procurat autobuze noi. De exemplu, termenele de realizare a proiectului privind izolarea termică a blocurilor locative pot fi strămutate fără probleme cu un an sau doi. Există și varianta de procurare în leasing. Astfel, această variantă poate fi examinată de compania de leasing care face parte din grupul nostru".

Vasilii Chirtoca consideră, de asemenea, că este inadmisibilă practica de oferire a rutelor de autobuz particularilor, în cazul dat membrilor Partidului Liberal, ale căror interese în Primărie sînt promovate activ de Dorin Chirtoacă.

„Sînt convins că în Chișinău doar rutele pe care activează microbuzele pot fi oferite persoanelor private. În acest context, membrii Partidului Liberal trebuie să întoarcă parcului de autobuze rutele luate ilegal", a declarat Vasilii Chirtoca.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

primaria , autobuz , Vasilii Chirtoca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.