11 septembrie 2015, 16:07 Realitatea moldovenească views 7163
În Moldova vor fi anulate autorizațiile pentru comerț și construcții
11 septembrie 2015, 16:07 Realitatea moldovenească views 7163

În Moldova vor fi anulate autorizațiile pentru comerț și construcții

În Republica Moldova, pentru a contribui la dezvoltarea businessului, combaterea corupției și reducerea nivelului de birocrație în activitatea instituțiilor de stat, vor fi aprobate noi reguli de conlucrare între business și stat, care prevăd anularea autorizațiilor pentru comerț și construcții, precum și funcționarea ghișeului unic. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a menționat că în prezent se elaborează proiectul amendamentelor respective, care se preconizează a fi adoptate în cadrul sesiunii de toamnă a Parlamentului, informează NOI.md.

Potrivit spicherului, urmează să fie aprobate noi reguli de conlucrare între business și stat, să se treacă de la sistemul de autorizații la sistemul de informare. „Oamenii de afaceri doar vor informa statul, ei nu vor mai trebui să obțină autorizații pentru comerț, construcții și alte domenii, iar statul va verifica doar dacă nu se încalcă legea. Se prevede, de asemenea, funcționarea ghișeului unic și funcționarea unei platforme electronice pentru toate aceste procese. Astfel, oamenii vor avea de a face cu autoritățile de la distanță, chiar de la domiciliu, evitînd rîndurile și birocrația, dar și mita pentru funcționari", a menționat Andrian Candu. Potrivit oficialului, pe parcursul acestei sesiuni de toamnă, Parlamentul va aproba în lectură finală Legea cu privire la parcuri în industria tehnologiilor informaționale, care prevede facilități fiscale și introducerea pentru rezidenții parcurilor virtuale IT a unui impozit unic în mărime de 7% din volumul vînzărilor.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , business , lege

Comentarii

 (1)
  • #1 blur Răspunde Citează selecţia
    То есть получается " строй где хошь, никого не спрашивай!!" и все? Ну тупые ж блин...кого мы выбираем в правительство, и парламент? самим то не срамно?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
51 locuitori

Slobozia-Medveja este un sat din cadrul comunei Medveja, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 51 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.