07 septembrie 2015, 15:49 Realitatea moldovenească views 7147
OMS salută adoptarea de către Moldova a pachetului de legi privind controlul tutunului (DOC)
07 septembrie 2015, 15:49 Realitatea moldovenească views 7147

OMS salută adoptarea de către Moldova a pachetului de legi privind controlul tutunului (DOC)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) felicită Republica Moldova cu ocazia adoptării pachetului de legi privind controlul tutunului, elaborat în conformitate cu prevederile Convenţiei-cadru a OMS privind controlul tutunului şi cu acquis-ul comunitar al UE. Organizaţia Mondială a Sănătăţii califică acest eveniment drept un mare pas în direcţia protecţiei sănătăţii populaţiei din Republica Moldova, dar şi o contribuţie la eforturile globale în controlul tutunului.

Un mesaj în acest sens este adresat autorităţilor ţării de către directorul regional al OMS, Zsuzsanna Jakab, care apreciază că adoptarea acestei legi este rezultatul unui parteneriat pentru sănătate al autorităţilor statutului şi societăţii civile.

Zsuzsanna Jakab argumentează actualitatea şi importanţa noii legi prin faptul că fumatul cauzează 5600 de decese şi pierderea a peste 2000 de braţe de muncă anual în Republica Moldova. În lipsa unor acţiuni hotărîte, aproape jumătate dintre toţi fumătorii sau circa 390 000 de moldoveni ar putea deceda prematur în urma bolilor cauzate de fumat. Reiterînd însemnătatea legii pentru sănătatea populaţiei din Moldova, directorul regional al OMS asigură ţara noastră de suportul continuu în eforturile de implementare a legii privind controlul tutunului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

OMS , Moldova , lege , fumatul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.