25 august 2015, 09:30 Realitatea moldovenească views 9523
Inovatiile lansate de Posta Moldovei, disponibile din septembrie
25 august 2015, 09:30 Realitatea moldovenească views 9523

Inovatiile lansate de Posta Moldovei, disponibile din septembrie

Posta Moldovei va elibera carduri si va avea bancomate pentru retragerea banilor. Institutia preia de la 1 septembrie toate serviciile Bancii de Economii, ba chiar si cativa angajati ai BEM. Posta a deschis ghisee noi la Chisinau si Balti si a prelungit orarul de munca al operatorilor. Anuntul a fost facut astazi de directorul intreprinderii, care nu a vrut insa sa spuna care vor fi costurile acestor modificari.

Serghei NASTAS, DIRECTOR POSTA MOLDOVEI: "Ca volum este vorba despre 15 la suta din ceea ce eliberaram la moment, acum eliberam 9 miliarde pensii si ajutoare sociale, de la 1 septembrie vor fi plus 1 mlrd 700 mln."

Astfel, daca pana acum Posta Moldovei avea 650 de mii de beneficiari, de la 1 septembrie numarul acestora va creste cu 150 de mii. Pentru acestia Posta va elibera, impreuna cu o banca din tara, carduri si va instala 600 de post terminale. In plus, angajatii vor lucra si in timpul pauzei de masa. 10 agentii noi au fost deschise la Chisinau si 3- la Balti. Asa ca acum este nevoie de 54 de operatori la Chisinau si 10 – la Balti.

Serghei NASTAS, DIRECTOR POSTA MOLDOVEI: "Ar fi normal sa-i luam de la BEM. Salariul mediu e de 4400 de lei."

In plus, pentru evitarea cozilor, va fi lansat randul electronic.

Facturile vor putea fi achitate prin intermediul aplicatiei Factura Mobile, care, dupa introducerea serviciului respectiv si a numarului contractului, genereaza un QR cod, care este scanat de operator.

Directorul Postei Moldovei a refuzat sa spuna cat anume va cheltui institutia pentru toate aceste servicii. Cei care nu doresc sa-si primeasca pensia sau alte indemnizatii sociale la Posta Moldovei odata cu lichidarea Bancii de Economii, au de ales intre 7 banci. Comisia Nationala de Asigurari Sociale a anuntat ca a semnat contracte cu aceste institutii bancare, iar cardurile vor fi gratuite. In total, Banca de Economii efectua plati sociale catre aproximativ 115 mii de moldoveni. Dintre acestia, 28 de mii si-au schimbat deja banca la care vor fi deserviti. Recent, autoritatile au decis sa lichideze Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank, dupa furtul miliardului din cele trei institutii.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

posta , Moldova , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1758
Populația:
7538 locuitori

Pelinia este un sat şi comună din raionul Drochia. Pelinia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7538 de oameni. Satul Pelinia a fost menționat documentar în anul 1758.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.