18 august 2015, 15:39 Realitatea moldovenească views 6460
„Poşta Moldovei” se pregătește pentru a face față fluxului mare de solicitări la plata prestațiilor sociale
18 august 2015, 15:39 Realitatea moldovenească views 6460

„Poşta Moldovei” se pregătește pentru a face față fluxului mare de solicitări la plata prestațiilor sociale

Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei" a anunțat astăzi că pregăteşte o serie de măsuri pentru a face faţă numărului mare de beneficiari de prestaţii sociale odată cu transferarea acestora, de la 1 septembrie 2015. Cu începere de la această dată, potrivit unei hotărîri de Guvern, prestațiile sociale care sînt achitate prin intermediul Băncii de Economii și Băncii Sociale vor fi achitate la oficiile poștale, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor precizează că a fost perfecționat sistemul software încasări de plăți. Astfel, o tranzacție va dura nu mai mult de 1 minut față de 3 minute în prezent. De asemenea, va fi mărit numărul de angajaţi şi de ghișee în unele oficii poştale.

„Poşta Moldovei" planifică implementarea sistemului de gestionare şi fluidizare a rîndurilor în oficiile poştale. La prima etapă sistemul va fi testat de Oficiul poştal central, iar ulterior va fi extins în alte oficii poştale cu un număr mare de clienţi din municipiul Chişinău. În caz de necesitate va fi elaborat și implementat un grafic special de activitate a oficiilor poştale.

De asemenea, se negociază cu companiile naţionale luarea în locaţiune a spaţiilor pentru deschiderea a cel puţin 10 oficii poştale noi în municipiile Chişinău şi Bălţi. În același timp, se testează aplicaţia „Factura", care va fi accesibilă în viitorul apropiat, ca urmare populația va putea achita utilităţile prin intermediul telefonului mobil.

În cazul în care din anumite motive beneficiarii de prestații sociale nu-şi vor ridica banii de pe cardul Băncii de Economii pînă pe data de 26 august, suma respectivă va fi transferată automat pe contul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei".

Potrivit hotărîrii de Guvern respective, de la Banca de Economii și Banca Socială vor fi transferate la „Poşta Moldovei" toate tipurile de pensii de asigurări sociale, alocația socială de stat, alocația lunară de stat, indemnizația de maternitate, indemnizația unică la nașterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestațiile sociale acordate șomerilor, ajutorul social.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

posta , banca , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
2175 locuitori

Isacova este un sat şi comună din raionul Orhei. Isacova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2175 de oameni. Satul Isacova a fost menționat documentar în anul 1633.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.