18 iunie 2015, 09:58 Realitatea moldovenească views 6662
Agricultorii ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe venit
Foto: liveinternet.ru
18 iunie 2015, 09:58 Realitatea moldovenească views 6662

Agricultorii ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe venit

Agricultorii ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe venit, începând cu anul curent. Un proiect de modificare a legii în acest sens a fost discutat în cadrul şedinţei speciale create de către Parlament, pentru elaborarea şi aprobarea unui pachet de legi în vederea susţinerii agricultorilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Agricultorii salută aceste modificări, însă spun că, cea mai mare problemă rămâne a fi majorarea fondului de subvenționare a producătorilor agricoli. Președintele Asociației „UniAgroProtect", Alexandru Slusari, susține că, deocamdată, nu este clară poziția autorităților în acest sens.

„Unica întrebare pe care noi conceptual am soluționat-o azi, sper eu, hotărârea privind scutirea agricultorilor de la plata impozitului pe venit, începând cu anul 2015, aici au fost puține întrebări. Proiectul conceptual a fost aprobat și sper că, în scurt timp, această inițiativă va fi aprobată. Restul componentelor, situația rămâne incertă. Cea mai mare problemă ține de majorarea fondului de subvenționare și se vede că această întrebare nu este în plan pentru Ministerul Finanțelor să fie soluționată, dar această întrebare este pentru noi foarte importantă. De la zi ce trece, situația în agricultură se agravează, la problema decapitalizării sectorului se mai adaugă deja și aspectul climateric", a menționat Alexandru Slusari.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor spun că deocamdată nu au identificat resurse financiare pentru a majora fondul de subvenționare a producătorilor agricoli. Banii, potrivit viceministrului Finanțelor, Simion Botnari, ar putea fi alocați din economiile făcute pe unele componente.

„Ministerul Finanțelor a prioritizat acest domeniu și sursele vor fi formulate cu condiția când stabilim careva economii pe alte componente. Noi am stabilit o creștere anuală, care se realizează într-o cotă de 20 - 30% și noi menținem această creștere și totodată ne propunem să găsim surse pentru majorarea valorii declarate, avem declarată o valoare de 610 milioane și noi acum suntem în misiunea de a identifica surse suplimentare pentru a suplini această valoare", a declarat Simion Botnari.

Amintim că, anul acesta, fondul de subvenționare a producătorilor agricoli constituie 610 milioane de lei. Până la 1 iulie, Comisia specială urmează să elaboreze un pachet de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

impozit , fermieri , agricultura , lege , guvern , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
278 locuitori

Flutura este un sat din cadrul comunei Tîrşiţei, raionul Teleneşti. Localitatea Flutura se află la distanța de 45 km de orașul Telenești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 278 de oameni. Satul Flutura a fost atestat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.