27 mai 2015, 15:16 Realitatea moldovenească views 8994
3 precizări ale Ministerului Educației în legătură cu unele informații eronate apărute în presă
Foto: edu.md
27 mai 2015, 15:16 Realitatea moldovenească views 8994

3 precizări ale Ministerului Educației în legătură cu unele informații eronate apărute în presă

Urmare a apariției în presa de astăzi a unor articole despre evenimentul-dezbatere organizat de echipa proiectului Tempus „Enhancing the University Autonomy in Moldova (EUniAM)" finanțat de Comisia Europeană, pentru evitarea oricăror confuzii posibil a fi induse în opinia publică, Ministerul Educației dorește să precizeze următoarele:

- - Rezultatele proiectului menționat reflectă în mod exclusiv opinia și viziunea experților participanți în proiect și, chiar dacă în anumite aspecte coincid cu viziunea strategică a ministerului, ele nu pot fi nicidecum atribuite Ministerului Educației ca „Proiect de restructurare a sectorului învățământului superior în Republica Moldova", așa cum a fost prezentat greșit în presă;

- - Ministerul Educației a furnizat informațiile necesare analizelor efectuate de echipa de experți a proiectului, dar nu a participat în niciun fel la elaborarea soluțiilor propuse de aceștia;

- - Ministrul Educației, Maia Sandu, care a participat la o bună parte a evenimentului, a precizat în intervențiile publice ocazionate de dezbaterea soluțiilor propuse că este și opinia ministerului că investițiile publice în sectorul învățămîntului superior pot fi și trebuie cheltuite mai eficient, precum și că procesul de reorganizare instituțiilor de învățămînt superior poate elibera o parte din resursele financiare necesare investițiilor pentru creșterea calității formării profesionale în universitățile din Republica Moldova.

Sursa: edu.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.