01 mai 2015, 16:05 Realitatea moldovenească views 7255
Guvernul a stabilit cuantumul ajutorului pentru refugiaţi
01 mai 2015, 16:05 Realitatea moldovenească views 7255

Guvernul a stabilit cuantumul ajutorului pentru refugiaţi

Refugiaţii şi beneficiarii de protecţie umanitară vor beneficia în acest an de un ajutor bănesc în valoare de 675 de lei, cu peste 40 de lei mai mult decît în anul 2014. Decizia a fost aprobată de Guvern.

Ajutorul este rambursabil şi se acordă timp de cel mult şase luni în cazul în care refugiaţii şi beneficiarii de protecţie umanitară sînt lipsiţi de mijloace de existenţă. Pentru a obţine ajutorul, solicitanţii trebuie să depună o cerere şi să îşi asume angajamentul de a rambursa suma primită.

Oleg Balan, ministru al Afacerilor Interne, a declarat că în bugetul pentru anul curent au fost prevăzute surse în sumă de 90 mii de lei pentru acordarea ajutorului bănesc refugiaţilor.

În anul 2014, au fost depuse 36 de cereri privind obţinerea ajutorului respectiv.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

guvern , ajutor material , refugiați , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.