19 noiembrie 2014, 12:32 Realitatea moldovenească views 8808
Republica Moldova a expulzat un grup de ruși și ucraineni
Foto: glasul.md
19 noiembrie 2014, 12:32 Realitatea moldovenească views 8808

Republica Moldova a expulzat un grup de ruși și ucraineni

Grupul de cetățeni ruși și ucraineni reținuți săptămîna bănuiți de destabilizarea situației înainte de alegerile parlamentare, a fost expulzat din Republica Moldova, informează Publika.md.

Potrivit TASS, Procuratura Generală a refuzat să precizeze numărul celor expulzați. Se știe că unul dintre cei reținuți este Victor Șapinov - coordonatorul asociației ''Borotiba'' (în traducere din limba ucraineană - Luptă). Un alt membru al acestei organizații este Maxim Firsov de 34 de ani, cetățean rus, originar din Tiumeni. Printre cei reținuți se numără și cîțiva cetățeni ucraineni, care la fel ar fi membri activi ai așa numitei mișcări de rezistență anti-fascistă ''Borotiba'', - Alexei Dikii, Dmitri Kaminski şi Vladimir Hraciov. În apartamentele celor reținuții au avut loc percheziții, fiind găsite materiale de propagandă.

Cetățenii ruși și ucraineni expulzați au fost declarați persona non grata. În cazul de față sunt, cercetați, de asemenea, cetățeni ai Republicii Moldova, care se află în prezent în libertate.

Asociația ''Borotiba'' a fost înființată în 2011 la Kiev, iar recent a fost catalogată de autoritățile ucrainene drept una separatistă. Presa rusă a presupus că activiștii organizației "Borotiba" ar avea legături cu socialiștii din MoldovaDupă ce în luna martie a acestui an, organizația a participat la o serie de mitinguri pentru federalizare, activitatea sa a fost calificată ca pro-rusă. În aprilie "Borotiba" a nimerit în lista mișcărilor separatiste din Ucraina.

Sursa: lenta.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.