26 aprilie 2014, 09:54 Realitatea moldovenească views 8288
Ce cred moldovenii despre situația economică din țară
Foto: protv.md
26 aprilie 2014, 09:54 Realitatea moldovenească views 8288

Ce cred moldovenii despre situația economică din țară

Aproape jumatate dintre moldoveni cred ca situatia economica in tara a ramas neschimbata fata de acum un an. Asta arata datele Barometrului Opiniei Publice, prezentate la 24 aprilie.

Potrivit studiului, doar un procent dintre respondenti considera ca lucrurile s-au imbunatatit cu mult, in timp ce fiecare al cincilea crede ca lucrurile sunt doar putin mai bune. 15 la suta dintre respondenti cred ca situatia e mult mai proasta, iar 17 la suta considera ca e putin mai proasta.

Totodata, potrivit studiului, 55 la suta dintre moldoveni nu sunt multumiti de situatia economica de acum. Doar 5 procente sunt satisfacuti de economia tarii. 35 la suta sunt nici multumiti, nici nemultumiti. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1115 persoane, in perioada 28 martie-13 aprilie. Marja de eroare este 3 la suta.

Banca Nationala a decis astazi sa mentina si in 2014 rata de baza de 3,5 la suta. Ratele dobazilor la creditele overnight vor fi de 6,5 la suta, iar la depozitelor de 0,5 la suta.

Potrivit BNM, decizia respectiva se incadreaza in politica Bancii Nationale de a mentine tinta de 5% pe termen mediu. Urmatoarea sedinta a consiliului de administratie BNM va avea loc pe data de 29 mai. Ultima data BNM a modificat rata de baza la sfîrsitul lunii aprilie 2013 de la 4,5 la 3,5 procente.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

economie , Moldova , sondaj , opinie , BNM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
411 locuitori

Tănătarii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ştefăneşti, Ursoaia Nouă și Tănătarii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 411 oameni. Satul Tănătarii Noi a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.