27 martie 2014, 14:07 Realitatea moldovenească views 8279
Moaște de la o mănăstire de pe Muntele Athos au fost aduse la Catedrala din Comrat (VIDEO)
Foto: noi.md
27 martie 2014, 14:07 Realitatea moldovenească views 8279

Moaște de la o mănăstire de pe Muntele Athos au fost aduse la Catedrala din Comrat (VIDEO)

Moaştele a patru sfinţi au fost aduse la Catedrala din Comrat „Sf. Ioan Botezătorul", de la o mănăstire de pe Muntele Athos. Acestea vor rămîne la Comrat pe parcursul a trei zile, comunică NOI.md, citînd portalul informațional Gagauzinfo.md.

Moaştele au darul vindecării, spun preoţii, însă îi ajută numai pe cei care cred sincer.

„Începînd cu primele secole de după Hristos, creștinii ortodocși cinstesc și se închină sfintelor moaște, primind o mare alinare și împlinirea dorințelor. De multe ori au loc vindecări, oamenii vin, se roagă și se vindecă. Totul depinde de puterea de credință a persoanei", a spus arhimandritul Ilian, intervievat de canalul TV GRT.

Stareţul Adenului, ierodiaconul Siluan, care a sosit împreună cu moaștele, i-a îndemnat pe enoriași „să se apropie de aceste moaște cu credinţă profundă".

„Printre sfințeniile aduse de către noi se află moaștele a patru sfinți care au slujit pe Muntele Athos. Este vorba de Sfinţii Acachie și Rodion, Atanasie și Leontie Athoniții. Le-am adus aici ca oamenii să le poată atinge, primind astfel alinare", a menţionat ierodiaconul Siluan.

Sfintele moaște vor sta pentru închinare la Comrat timp de trei zile. După aceea ele vor fi duse în raionul Cahul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

religie , manastire , Comrat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1673
Populația:
10465 locuitori

Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.