Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
21 octombrie 2021, 14:00 Diaspora moldovenească views 2628
Igor Grosu s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Grecia
21 octombrie 2021, 14:00 Diaspora moldovenească views 2628

Igor Grosu s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Grecia

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a început vizita în Republica Elena, prilejuită de participarea la Conferința europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, transmite Noi.md.

Ajuns în seara zile de ieri la Atena, Igor Grosu s-a întîlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia. Speakerul le-a mulțumit concetățenilor noștri pentru implicare – atît la alegerile din 2020, cît și din 2021, cînd s-au mobilizat și au votat într-un număr mare, formînd cozi încă de la primele ore ale dimineții.

”Chiar dacă sîntdeparte de casă, oamenilor le pasă de ceea ce se întîmplă acasă. Le-am spus că noul Parlament a votat și va vota legi care să curățe sistemul de corupție, legi care să permită un climat de afaceri propice, cu reguli clare, ca să atragem investiții străine”, a punctat Igor Grosu.

În cadrul întîlnirii s-a vorbit despre Acordul de securitate socială între Republica Moldova şi Republica Elenă, care a fost semnat acum o lună la Chișinău. Potrivit Președintelui Parlamentului, acesta este un document important pentru cetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Grecia și care trebuie ratificat cît mai repede.

”Le-am dat asigurări că vom munci pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întîmpină diaspora, dar totodată vom construi o societate și o țară în care să vrea să se întoarcă. Toate acestea sîntposibile dacă le vom face împreună”, a menționat Igor Grosu.

Tot în seara zilei de miercuri, Președintele Parlamentului a participat la ceremonia organizată de către Asociația descendenților Eroilor Revoluției Elene din 1821, în cadrul căreia i-a fost înmînat un premiu-simbol cu ocazia aniversării a 200 de ani a Revoluției Elene.

Igor Grosu a purtat discuții cu Konstantinos Maravegias, președintele Grupului parlamentar de prietenie dintre Republica Elenă și Republica Moldova din cadrul Parlamentului Republicii Elene.

Pe parcursul zilelor de astăzi și mîine, Igor Grosu va participa la lucrările Conferinței europene a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei și va avea un șir de întrevederi cu omologi din alte țări.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Grecia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.