Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1024 Vizualizări

Anunț important pentru cetățeni moldoveni stabiliți în Rusia


Schimbările în ordinea perfectării certificatelor de concediu medical intră în vigoare în Rusia începînd cu 14 decembrie. Ordinul corespunzător al Ministerului Sănătății al Federației Ruse a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice.

Conform ordinului, acum, împreună cu buletinul de boală pe suport de hîrtie, va fi posibil să se elibereze un certificat electronic de incapacitate de muncă. În același timp, acesta poate fi obținut pe suport de hîrtie la prezentarea unui act de identitate, iar pentru obținerea certificatului de concediu medical în formă electronică este necesar să se prezinte SNILS. În plus, un buletin electronic de boală poate fi o continuare a unui certificat de concediu medical pe suport de hîrtie și invers, relatează tass.ru.

În cazul unui risc de răspîndire a bolilor care prezintă pericol pentru cei din jur documentul poate fi emis de la distanță, folosind tehnologii de telemedicină.

Totodată, cei care au două locuri de muncă nu trebuie să obțină certificatul de concediu medical de două ori. Acești lucrători vor putea trimite unuia dintre angajatori numărul certificatului electronic de incapacitate de muncă.

Șefii de organizații, care sînt singurii lor fondatori, duhovnicii, precum și persoanele condamnate la închisoare sau muncă plătită, vor putea primi și ei un buletin de boală.

 

Cuvinte cheie:

Anunţ , Rusia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Jora de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Citeşte mai departe