Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1702 Vizualizări

Ambasadorul Neguța, rechemat din funcție


Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție astăzi, în contextul scandalului cu anabolizante produs acum o săptămînă.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată la ședința executivului.

Premierul Ion Chicu a calificat drept rușinos acest caz și a cerut conducerii Ministerului de Externe să întreprindă măsuri pentru a nu mai admite atragerea numelui instituției, precum și a colaboratorilor săi, în acțiuni de contrabandă.

"Este clar că acest proiect vine în urma cazului rușinos depistat cu cîteva zile în urmă, este clar că responsabilitatea cel puțin indirectă îi aparține conducătorului misiunii diplomatice, de aceea trebuie să răspundă", a declarat premierul Ion Chicu.

"Dle ministru, schimbați vă rog lucrurile în cadrul ministerului, să nu mai devenim faimoși in Europa la contrabandă prin intermediul misiunilor diplomatice. Eu vă rog, ceva nu funcționează la voi, schimbați lucrurile pe intern. Este o rușine enormă pentru țară ce se întîmplă", a adăugat Chicu.

Menționăm că un microbuz cu numere de înmatriculare ale corpului diplomatic al Ambasadei R.Moldova în Rusia, a fost depistat la postul vamal Palanca, transportînd ilegal 360 de kilograme de anabolizante. Cazul a fost înregistrat săptămîna trecută pe sensul de ieșire din țară.

Cuvinte cheie:

ambasador , Rusia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe