Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1225 Vizualizări

Ambasadorul RM în Rusia a fost rechemat


Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat. Informația a fost făcută publică de către deputatul socialist Grigore Novac la Ora Expertizei de la Jurnal TV. Ulterior, deputatul a precizat că a citat un canal de Telegram.

„În opinia mea, încă ieri trebuia rechemat. Dacă există o bănuială rezonabilă că ambsadorul Neguța e implicat, indiscutabil el trebuie rechemat. Ulterior aici se va clarifica dacă e implicat", a comentat Grigore Novac.

Jurnal.md a informat sîmbătă că într-un microbuz cu numere diplomatice 147D086, ale Ambasadei RM în Rusia, se aflau circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100.000 de euro, scrie jurnal.md

La volanul microbuzului se afla șoferul ambasadei, iar schema ar fi fost coordonată de fiul ambasadorului, susțin sursele Jurnal.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sîmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că, potrivit verificărilor documentației interne, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Instituția a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

Cuvinte cheie:

Rusia , ambasador

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Trestieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
874 locuitori

Valea Trestieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Isăicani, Luminița, Odobești, Valea Trestieni şi Selișteni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Valea Trestieni constituia 874 oameni. Satul Valea Trestieni a fost menționat documentar în anul 1656.

Citeşte mai departe