Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1161 Vizualizări

Diaspora și localnicii, îndemnați să facă donații online


Pînă la finele anului curent, 21 de comunități vor avea străzi iluminate, tractoare multifuncționale, piețe, parcuri, drumuri și trotuare amenajate. Toate acestea grație suportului oferit de proiectul PNUD-Elveția „Migrație și dezvoltare locală", contribuției din bugetele locale, dar și donațiilor băștinașilor și localnicilor în cadrul campaniilor online și offline de colectare de fonduri.

Campaniile de crowdfunding sînt în plină desfășurare, fiind alese atît platforme locale, cît și internaționale, inclusiv instrumentele oferite de rețelele de socializare. Întreaga listă a proiectelor pentru care puteți dona, o găsiți pe sprijina.md.

„Prin aceste campanii, ne propunem să apropiem și mai mult băștinașii de comunitățile lor. Doar așa putem asigura sinergia dintre diasporă și locuitorii rămași acasă. Avem sute de exemple de campanii de colectare online de fonduri realizate de comunitățile partenere. Acestea au fost preluate de localități din întreaga țară, ceea ce ne face să credem că sîntem o 'academie a crowdfunding-ului' la nivel local", spune Zinaida Adam, managera proiectului PNUD-Elveția „Migrație și dezvoltare locală".

Deja pentru al patrulea an consecutiv, asociațiile de băștinași sînt susținute de PNUD Moldova în realizarea campaniilor online de colectare de fonduri. Recent, această bună practică a fost preluată la nivel național de Biroul Relații cu Diaspora.

Din august 2020, 72 comunități din țară, beneficiare ale programelor PNUD și Biroului Relații cu Diaspora, au dat startul campaniilor de colectare de fonduri, pentru a asigura contribuția solicitată de finanțatori.

Cuvinte cheie:

diaspora , donatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coroliovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Coroliovca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 91 de oameni. Satul Coroliovca a fost întemeiat în anul 1910.

Citeşte mai departe