Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1183 Vizualizări

Cetățenii Moldovei din Rusia pot înregistra la domiciliul lor cetățeni străini


Străinii care dețin proprietăți imobiliare în Rusia, pot acționa în calitate de gazdă și să înregistreze la ei acasă cetățeni străini. Legea corespunzătoare a fost publicată pe site-ul oficial al informațiilor juridice.

Acum, proprietarul de locuințe, care nu are pașaport rusesc, este obligat în termen de șapte zile lucrătoare să anunțe organul de evidență migrațională de faptul că la el acasă locuiește un cetățean străin. Cererea poate fi depusă atît direct, adresîndu-vă la MFC, cît și prin intermediul portalului de servicii publice.

Totodată, participanții la programul de stat de acordare a asistențe la mutarea benevolă în Federația Rusă a compatrioților care locuiesc în străinătate și a membrilor familiilor lor, au fost eliberați de obligația de a se înregistra la locul de ședere, în termen de 30 de zile, transmite lenta.ru.

În cazul în care proprietatea, unde intenționează să locuiască străinul, aparține unui cetățean al Rusiei, cu domiciliu peste hotare, unui alt străin sau unei persoane juridice străine, acesta este obligat personal să informeze autoritatea de evidență a migrației despre sosirea sa. În acest caz, este nevoie, de asemenea, de acordul întărit notarial al părții gazdă.

Cuvinte cheie:

Rusia , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciuteşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1495 locuitori

Ciuteşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Ciuteşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1495 de oameni. Satul Ciutești a fost menționat documentar în anul 1425.

Citeşte mai departe