Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1464 Vizualizări

Președintele răspunde: Cum va fi oprită imigrația?


Oamenii care își doresc un trai bun acasă, trebuie să aibă încredere în R. Moldova și că aici va fi mai bine. Este răspunsul șefului statului, Igor Dodon, oferit unui internaut care l-a întrebat ce acțiuni se întreprid pentru a opri imigrația.

„Sînt cîteva lucruri importante. În primul rînd, ca oamenii să revină acasă și să nu plece, trebuie să aibă încredere că aici va fi mai bine, să aibă încredere în RM - aceiași corupție, locuri de muncă, investitțe în infrastructură, grădinițe, școli. De datoria politicienilor este să facem tot posibilul să construim o Moldovă unde oamenii să trăiască. Eu consider că criza asta ne-a dat peste cap multe din ceea ce ne-am propus. Multe noi le implimentăm, ele vor schimba situația în RM în 2,3,4 ani. Oamenii o să simtă”, a declarat Dodon.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , migratie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şestaci

Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
19 locuitori

Şestaci este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea Șestaci se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni.

Citeşte mai departe