Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 866 Vizualizări

Doi moldoveni din SUA au inventat aparatul de ras ecologic


Vă imaginaţi un aparat de ras care nu necesită spumă, nu irită pielea şi, pe deasupra, mai e şi prietenos cu mediul? Ei bine, el există şi a fost inventat de doi moldoveni stabiliţi în Statele Unite ale Americii, transmite Tvr.ro.

Victor şi Constantin se mîndresc cu produsul lor, care se vinde în întreaga lume, în mii de exemplare.

Ideea le-a venit celor doi moldoveni acum cîţiva ani, din necesitate. Bărbieritul zilnic devenise, pentru ei, un chin. În plus, dădeau mulţi bani pe creme speciale, care să calmeze pielea. Produse care conţin, în mare parte, ingrediente chimice toxice.

Aşa s-a născut ideea pentru aparatul de ras ecologic care funcționează exclusiv pe bază de apă. Iar un bărbierit cu acest aparat minune durează mai puțin de 2 minute.

Pe lîngă faptul că e prietenoasă cu bugetul, invenţia moldovenilor este şi ecologică. Aparatul este fabricat din materiale reciclabile în proporţie de 97%.

Cuvinte cheie:

diaspora , SUA , inventie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chipeşca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Citeşte mai departe