Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1320 Vizualizări

Oamenii noștri nu schimbă Patria pe stațiunile de peste hotare


Fotograful publicației "АиФ" în Moldova, Igor Vzorov, care, împreună cu familia a rămas blocat două luni și jumătate în stațiunea vietnameză Nha trang, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat, după recenta revenire în patrie, că, dacă înainte de plecare vietnamezii i-ar fi propus să mai rămînă pentru o perioadă de timp, el ar fi refuzat, fără ezitare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, carea a dus la anularea tuturor zborurilor între marea majoritate a țărilor lumii, Igor Vzorov a rămas în Vietnam cu familia două luni și jumătate, iar drumul său spre acasă a fost foarte lung. El a fost ajutat de diaspora moldovenească și ambasada rusă din Vietnam, deoarece Moldova nu are o misiune diplomatică cu reședința în Vietnam, ci doar prin cumul.

Pe 5 mai, cu sprijinul misiunilor diplomatice moldovenești de la Moscova, Beijingului și Ministerului vietnamez al Afacerilor Externe, cu primul zbor charter organizat de Rusia pentru exportul rușilor și belarușilor, a zburat în Federația Rusă și familia Vzorov.

Pînă în ultimul moment, lor nu le venea să creadă că drumul spre casă nu era o perspectivă fantomă, ci realitate. A rămas deja în urmă zborul din orașul vietnamez Comran prin Sankt Petersburg spre Moscova, cinci zile de aflare în capitala rusă, unde cu ajutorul Ambasadei RM în Rusia și diaspora moldovenească a fost organizată cazarea gratuită într-un hostel.

Astăzi putem spune că a rămas deja în urmă adaptarea în patrie, neliniștea, stresul, stare ușoară de rău și scăderea forțelor.

Cuvinte cheie:

Vietnam , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Step-Soci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
2006 locuitori

Step-Soci este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi și Step-Soci. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2006 oameni. Satul Step-Soci a fost menționat documentar în anul 1899.

Citeşte mai departe