Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 538 Vizualizări

Protest: Moldovenii din Israel cer curse charter să revină acasă


Aproximativ 50 de persoane s-au adunat astăzi în curtea Ambasadei R. Moldova din Israel și le-au cerut diplomaților să organizeze curse charter pentru repatriere.

Oamenii se plîng că au rămas fără locuri de muncă, nu au unde locui după ce stăpînii la care lucrau i-au dat afară și le-au expirat și actele care le permit să se afle legal pe teritoriul statului.

Potrivit cetățenilor moldoveni care au fost la protest, reprezentanții ambasadei le-au arătat o listă cu 219 persoane, care au completat formularele necesare pentru repatriere și au promis că, pînă la sfîrșitul lunii mai, vor fi organizate curse charter pentru ca oamenii să ajungă în R. Moldova.

De asemenea, oamenii cer ca o eventuală cursă charter să fie organizată în timpul săptămînii, pentru că în zile de weekend nu-și pot retrage banii din bănci pentru a-I aduce acasă.

Reprezentanții Ambasadei R. Moldova au propus ca oamenii să lase documentele necesare și ulterior vor primi banii prin transfer în R. Moldova de la companiile cu care au contracte de muncă și prin intermediul cărora au ajuns în Israel, dar majoritatea nu a fost de acord cu această propunere. Moldovenii nu vor să riște și insistă să plece acasă cu banii pe care i-au muncit în Israel și i-au adunat pe conturi bancare.

Cuvinte cheie:

protest , Israel

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Citeşte mai departe