Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 712 Vizualizări

Dodon a discutat cu ambasadorul Rusiei despre aducerea moldovenilor în țară


Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, despre evacuarea moldovenilor din Rusia și transportarea acestora la Chișinău.

„Am abordat problema evacuării cetățenilor Federației Ruse, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova și și-au manifestat dorința să revină acasă. Am exprimat disponibilitatea conducerii Moldovei de a acorda sprijinul necesar pentru organizarea curselor aeriene speciale. Totodată, m-am adresat către partea rusă cu solicitarea de a asigura transportarea cetățenilor Republicii Moldova de la Moscova spre Chișinău, cu aceleași curse aeriene”, a anunțat președintele.

Totodată, șeful statului le-a mulțumit partenerilor ruși pentru lotul de asistență medicală sub formă de teste, medicamente și echipamente, care va ajunge în scrut timp din Moscova la Chișinău.

„De asemenea, am adresat mulțumiri Federației Ruse pentru onorarea promisiunii de a oferi Republicii Moldova, în cel mai scurt timp, un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reparația drumurilor. Partea rusă a aprobat deja modificările respective în bugetul pentru anul 2020, iar autoritățile moldovenești urmează să opereze aceleași modificări în bugetul țării noastre, în timpul apropiat”, a mai spus Igor Dodon.

 

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ion Vodă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe