Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 513 Vizualizări

Guvernul a rechemat șase ambasadori


Astăzi, 12 februarie, guvernul a rechemat șase ambasadori ai Republicii Moldova, acreditați în misiunile diplomatice de peste hotare.

Este vorba despre Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România și prin cumul în Muntenegru și Serbia; Vitalie Rusu, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă și prin cumul la Sfîntul Scaun; Victor Osipov, ambasadorul Republicii Moldova în Austria și prin cumul în Slovacia, reprezentant permanent la OSCE și Biroul ONU la Viena; Veaceslav Dobîndă, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Suediei și prin cumul în Finlanda, Norvegia și Islanda; Denis Jelimalai, ambasadorul Republicii Moldova în China și Ștefan Gorda, ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria și prin cumul în Macedonia de Nord și Albania.

Proiectele decretului de rechemare vor fi transmise spre aprobare președintelui țării, Igor Dodon.

Tot astăzi, Guvernul l-a numit pe Dumitru Croitor în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Turcia.

Cuvinte cheie:

ambasador , guvern

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiperceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
2295 locuitori

Chiperceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiperceni, Andreevca și Voroteţ. Localitatea se află la distanța de 23 km de oraşul Orhei şi la 69 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Chiperceni a fost menționat documentar în anul 1609.

Citeşte mai departe