Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1522 Vizualizări

Guvernul a rechemat șase ambasadori


Astăzi, 12 februarie, guvernul a rechemat șase ambasadori ai Republicii Moldova, acreditați în misiunile diplomatice de peste hotare.

Este vorba despre Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România și prin cumul în Muntenegru și Serbia; Vitalie Rusu, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă și prin cumul la Sfîntul Scaun; Victor Osipov, ambasadorul Republicii Moldova în Austria și prin cumul în Slovacia, reprezentant permanent la OSCE și Biroul ONU la Viena; Veaceslav Dobîndă, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Suediei și prin cumul în Finlanda, Norvegia și Islanda; Denis Jelimalai, ambasadorul Republicii Moldova în China și Ștefan Gorda, ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria și prin cumul în Macedonia de Nord și Albania.

Proiectele decretului de rechemare vor fi transmise spre aprobare președintelui țării, Igor Dodon.

Tot astăzi, Guvernul l-a numit pe Dumitru Croitor în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Turcia.

Cuvinte cheie:

ambasador , guvern

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ocniţa-Ţărani

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Citeşte mai departe