Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1671 Vizualizări

Declarație: Marea Britanie nu examinează posibilitatea simplificării regimului de vize pentru Moldova


Marea Britanie nu examinează deocamdată posibilitatea simplificării regimului de vize pentru Moldova.

Declarația a fost făcută de ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Steven Fisher, într-un interviu pentru Newsmaker.md. transmite Noi.md.

Întrebat cînd s-ar putea întîmpla acest lucru, el a răspuns:

"Guvernul britanic nu examinează acum această problemă. Și nu pot prognoza cînd s-ar putea întîmpla acest lucru. Dar asta nu împiedică cetățenii Moldovei să călătorească. Sfatul meu este să depuneți actele pentru viză cît mai curînd posibil, îndată ce v-ați hotărît să călătoriți. Nu mai tîrziu de pînă la trei săptămîni - acesta este termenul minim".

Amintim că cea mai scumpă și complicată pentru locuitorii Moldovei este obținerea vizei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Procesul de obținere a vizei britanice este unul dintre cele mai scumpe, complexe și de lungă durată după procedură, în timp ce britanicii înșiși călătoresc mai mult de 10 ani în Moldova fără vize. Prețul minim pentru viză era de 230 de euro în 2019.

De mai bine de 5 ani pentru obținerea vizei britanice, moldovenii se adresează nu la consulatul englez, ci la oficiul din Chișinău al companiei intermediare "Teleperformance". Agenția pentru vize și Imigrare din Marea Britanie a însărcinat această companie să devină intermediară în procesul de examinare a cererilor pentru viză din întreaga lume.

Însăși decizia de obținere a vizei este luată la Varșovia. Rezultatul unei astfel de medieri sînt prețurile ridicate pentru viză, lipsa posibilității de a primi consultații telefonice, precum și eliberarea vizei în ziua plecării sau chiar cu o zi mai tîrziu.

Trebuie remarcat faptul că de serviciile acestei companii intermediare suferă și cetățenii altor țări - în special din țările CSI.

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , viza , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cioreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe