Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
12 februarie 2020, 18:20 Diaspora moldovenească views 4267
Declarație: Marea Britanie nu examinează posibilitatea simplificării regimului de vize pentru Moldova
12 februarie 2020, 18:20 Diaspora moldovenească views 4267

Declarație: Marea Britanie nu examinează posibilitatea simplificării regimului de vize pentru Moldova

Marea Britanie nu examinează deocamdată posibilitatea simplificării regimului de vize pentru Moldova.

Declarația a fost făcută de ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Steven Fisher, într-un interviu pentru Newsmaker.md. transmite Noi.md.

Întrebat cînd s-ar putea întîmpla acest lucru, el a răspuns:

"Guvernul britanic nu examinează acum această problemă. Și nu pot prognoza cînd s-ar putea întîmpla acest lucru. Dar asta nu împiedică cetățenii Moldovei să călătorească. Sfatul meu este să depuneți actele pentru viză cît mai curînd posibil, îndată ce v-ați hotărît să călătoriți. Nu mai tîrziu de pînă la trei săptămîni - acesta este termenul minim".

Amintim că cea mai scumpă și complicată pentru locuitorii Moldovei este obținerea vizei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Procesul de obținere a vizei britanice este unul dintre cele mai scumpe, complexe și de lungă durată după procedură, în timp ce britanicii înșiși călătoresc mai mult de 10 ani în Moldova fără vize. Prețul minim pentru viză era de 230 de euro în 2019.

De mai bine de 5 ani pentru obținerea vizei britanice, moldovenii se adresează nu la consulatul englez, ci la oficiul din Chișinău al companiei intermediare "Teleperformance". Agenția pentru vize și Imigrare din Marea Britanie a însărcinat această companie să devină intermediară în procesul de examinare a cererilor pentru viză din întreaga lume.

Însăși decizia de obținere a vizei este luată la Varșovia. Rezultatul unei astfel de medieri sînt prețurile ridicate pentru viză, lipsa posibilității de a primi consultații telefonice, precum și eliberarea vizei în ziua plecării sau chiar cu o zi mai tîrziu.

Trebuie remarcat faptul că de serviciile acestei companii intermediare suferă și cetățenii altor țări - în special din țările CSI.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , viza , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1957
Populația:
2900 locuitori

Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.