Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1868 Vizualizări

Moldovenii vor putea obține cetățenia rusă în doar trei luni


Duma de Stat a FR a adoptat în a doua lectură un proiect de lege care stabilește un termen unic pentru obținerea cetățeniei pentru vorbitorii nativi de limba rusă din țările fostei URSS.

Documentul corespunzător este publicat pe site-ul oficial al Dumei de Stat din Rusia.

"Prin proiectul de lege adoptat astăzi în a doua lectură, stabilim un termen unic pentru examinarea cererilor de admitere la cetățenia rusă în procedură simplificată, depusă în țara noastră, pînă la trei luni de la data depunerii. În conformitate cu legislația în vigoare, examinarea acestor cereri durează pînă la șase luni”, a declarat președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin.

"Simplificăm procedura de obținere a cetățeniei ruse și-i scutim de tărăgăneala birocratică pe compatrioții vorbitori de limbă rusă și cetățenii din fostele republici sovietice care locuiesc deja în țara noastră sau se asociază cu Rusia”, a mai menţionat președintele Dumei de Stat.

El a menționat că „Duma de Stat a implementat în mod constant inițiative menite să sprijine compatrioții noștri: au fost deja luate o serie de decizii importante care au făcut posibil ca aproape cinci sute de mii de imigranți din Ucraina, Belarus, Armenia și alte foste republici sovietice să devină cetățeni cu drepturi depline în Rusia doar în anul 2019”.

Cuvinte cheie:

pasaport , cetatenie , Rusia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lîsaia Gora

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Citeşte mai departe