Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 676 Vizualizări

Moldovenii vor putea obține cetățenia rusă în doar trei luni


Duma de Stat a FR a adoptat în a doua lectură un proiect de lege care stabilește un termen unic pentru obținerea cetățeniei pentru vorbitorii nativi de limba rusă din țările fostei URSS.

Documentul corespunzător este publicat pe site-ul oficial al Dumei de Stat din Rusia.

"Prin proiectul de lege adoptat astăzi în a doua lectură, stabilim un termen unic pentru examinarea cererilor de admitere la cetățenia rusă în procedură simplificată, depusă în țara noastră, pînă la trei luni de la data depunerii. În conformitate cu legislația în vigoare, examinarea acestor cereri durează pînă la șase luni”, a declarat președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin.

"Simplificăm procedura de obținere a cetățeniei ruse și-i scutim de tărăgăneala birocratică pe compatrioții vorbitori de limbă rusă și cetățenii din fostele republici sovietice care locuiesc deja în țara noastră sau se asociază cu Rusia”, a mai menţionat președintele Dumei de Stat.

El a menționat că „Duma de Stat a implementat în mod constant inițiative menite să sprijine compatrioții noștri: au fost deja luate o serie de decizii importante care au făcut posibil ca aproape cinci sute de mii de imigranți din Ucraina, Belarus, Armenia și alte foste republici sovietice să devină cetățeni cu drepturi depline în Rusia doar în anul 2019”.

Cuvinte cheie:

pasaport , cetatenie , Rusia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gordineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Citeşte mai departe