Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 2315 Vizualizări

Muncitorii migranți din Moldova vor trebui să plătească mai mult pentru brevet în Moscova


La Moscova s-a scumpit brevetul pentru muncitorii migranți din Moldova și alte țări.

Despre acest lucru a anunțat mass-media rusă, menționînd că brevetul pentru dreptul străinilor de a lucra la Moscova în 2020 s-a scumpit cu 7% - pînă la 5350 de ruble, transmite Noi.md.

Modificarea reaspectivă a fost introdusă în legislația fiscală a capitalei Rusiei de Duma Orașului Moscova. În 2020, lucrătorii străini vor plăti 5350 de ruble pentru brevet pe lună în loc de 5000 de ruble în 2019.

În 2018, costul documentului era de 4.500 de ruble. Cetățenii Ucrainei, Moldovei, Azerbaidjanului, Tadjikistanului și Uzbekistanului primesc brevete pentru muncă la Moscova din 2015.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, este convins că orice muncitor migrant care vine la muncă în oraș trebuie să plătească impozite. "Migranții n-ar trebui să fie mai ieftini pentru angajator decît cetățenii noștri ruși. Aceasta este o poziție principial importantă. Trebuie să facem tot posibilul ca orice persoană care vine la muncă la Moscova să se înregistreze și să plătească taxe, la fel ca moscoviții", a spus mai devreme Serghei Sobianin.

Mai devreme s-a anunțat că și autoritățile suburbiilor Moscovei în 2020 vor majora cu 250 de ruble prețul brevetului pentru muncitorii migranți, pînă la 5,1 mii de ruble pe lună.

Cuvinte cheie:

patenta , migranți , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Receşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Citeşte mai departe