Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 2570 Vizualizări

Diplomele din Moldova sînt recunoscute în străinătate – declarație


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își propune să consolideze învățămîntul superior din R.Moldova, astfel încît să prevină plecarea masivă a tinerilor la studii peste hotare, notează Noi.md.

Una din măsurile propuse în acest sens este înlocuirea burselor de plecare la studii peste hotare cu burse de mobilitate academică, astfel încît studenții din Moldova să aibă posibilitatea să acumuleze cunoștințe pe parcursul unei perioade determinat de timp (un an), dar în același timp să absolvească în țară.

Despre aceasta a anunțat ministrul Educației, Corneliu Popovici, care a precizat că propunerea este susținută și de rectorii instituțiilor de învățămînt superior din țara noastră. El a dat asigurări că diplomele din R.Moldova sînt recunoscute peste hotare, iar studenții nu ar trebui să-și facă griji în această privință.

„Diplomele oferite de universitățile din Moldova nu sunt «diplome cu deficiențe», ele sînt diplome similare celor oferite de alte instituții din alte țări. Recunoaștere diplomelor este determinată de acordurile care există între R.Moldova și alte state. Problem este alta, de a face o ofertă tentantă tinerilor noștri, ca ei să dorească să studieze în universitățile din Moldova și aici este nevoie de lucrat inclusiv cu mass-media. Rectorii noștri trebuie să conștientizeze că studenții vor dori să vină, dacă se va lucra asupra unei imagini pozitive a instituțiilor, se vor desfășura campanii de publicitate, vom demonstra că au această capacitate care nu cedează cu nimic altor universități din alte colțuri ale lumii", a relatat Popovici în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , diploma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ratuş

Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Citeşte mai departe