Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1126 Vizualizări

Diplomele din Moldova sînt recunoscute în străinătate – declarație


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își propune să consolideze învățămîntul superior din R.Moldova, astfel încît să prevină plecarea masivă a tinerilor la studii peste hotare, notează Noi.md.

Una din măsurile propuse în acest sens este înlocuirea burselor de plecare la studii peste hotare cu burse de mobilitate academică, astfel încît studenții din Moldova să aibă posibilitatea să acumuleze cunoștințe pe parcursul unei perioade determinat de timp (un an), dar în același timp să absolvească în țară.

Despre aceasta a anunțat ministrul Educației, Corneliu Popovici, care a precizat că propunerea este susținută și de rectorii instituțiilor de învățămînt superior din țara noastră. El a dat asigurări că diplomele din R.Moldova sînt recunoscute peste hotare, iar studenții nu ar trebui să-și facă griji în această privință.

„Diplomele oferite de universitățile din Moldova nu sunt «diplome cu deficiențe», ele sînt diplome similare celor oferite de alte instituții din alte țări. Recunoaștere diplomelor este determinată de acordurile care există între R.Moldova și alte state. Problem este alta, de a face o ofertă tentantă tinerilor noștri, ca ei să dorească să studieze în universitățile din Moldova și aici este nevoie de lucrat inclusiv cu mass-media. Rectorii noștri trebuie să conștientizeze că studenții vor dori să vină, dacă se va lucra asupra unei imagini pozitive a instituțiilor, se vor desfășura campanii de publicitate, vom demonstra că au această capacitate care nu cedează cu nimic altor universități din alte colțuri ale lumii", a relatat Popovici în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , diploma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fundul Galbenei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Citeşte mai departe